Zonvakantie Portugal

Een zonvakantie Portugal is perfect voor toeristen die soms ook een uitstapje willen maken. Je kan hier heerlijk genieten van de zon en tegelijkertijd een leuke tijd beleven. Je kan bijvoorbeeld cultuur opsnuiven in steden als Lissabon, Porto of lekker aan het strand liggen van de Algrave. De kans dat de zon schijnt is in ieder geval groot. De natuur is daarbij ook nog eens prachtig. Zelfs natuurliefhebbers weten hier de perfecte zomervakantie door te brengen. Je kan het allemaal zelf ervaren door je vakantie naar Portugal te boeken. Wij weten zeker dat je hier een heerlijke tijd gaat beleven.

Geniet van de zon aan de Algarve

De meeste toeristen kiezen bij een zonvakantie Portugal vooral voor de prachtige streek genaamd de Algarve. Deze rotsachtige kust heb je vast weleens in een vakantiegids zien staan. Je kan hier prachtige strandwandelingen maken of van de rotsen afspringen in de azuurblauwe zee. Of je kan op zoek gaan naar unieke watergrotten langs de kust. Hier kan je inzwemmen en er is bijna geen één land in Europa waarbij dit kan behalve Portugal. Bezoek na afloop van een dagje strand één van de schattige vissersdorpjes. Hier geniet je van de lokale specialiteiten met uiteraard een glaasje port wijn na afloop. Kortom jouw vakantie is geslaagd in dit prachtige land.

Proef de Portugese keuken

Als er iets is waar je gegarandeerd van gaat houden, dan is het de Portugese keuken. De keuken laat je smaakpapillen echt prikkelen terwijl je geniet van de heerlijkste gerechten. Proef bijvoorbeeld de heerlijkste kip Piri Piri die je ooit geproefd hebt. Of ga genieten van de vers gevangen vis die echt vanochtend nog gevangen is in één van de vissersdorpjes langs de kust. Sluit je maaltijd zeker weten een keer af met een Pastel del Nata. Dit is een custaard taartje en een echte traktatie uit de lokale keuken van Lissabon. Maar ook langs de kust kan je van dit gerechtje genieten.

Verblijf op het bloemeneiland van Portugal

Een andere aanrader om te verblijven voor een zonvakantie is Madeira. Dit eiland wordt ook wel liefkozend het bloemeneiland genoemd. Het milde klimaat zorgt ervoor dat je er bijna het hele jaar door op vakantie kan. Daarbij staat het eiland bekend om de prachtige natuur en bloemenzee. Als je lekker naar de zon wilt, maar tegelijkertijd van de natuur wilt genieten, dan is Madeira een aanrader. Steeds meer Nederlanders ontdekken het eiland vooral buiten het hoogseizoen. Ze genieten van de pracht en praal op het eiland.

Boek een heerlijke vakantie!

Wil je gewoon genieten van de zon? Geen probleem, je hebt een ruime keuze uit prachtige hotels langs de kust. Je wandelt hier rechtstreeks het strand op en bovenal kan je hier heerlijk genieten van de prachtige zon en zee. Je komt hier echt niets tekort en vanaf april tot en met oktober kan je hier nog naar het strand. Jouw vakantie wordt heerlijk genieten geblazen. Als je eenmaal geweest bent is de kans groot dat je nog wel een paar keer terug gaat komen om opnieuw te genieten van de zon.

Populaire zonvakanties

De Jong Intra Vakanties
Sunweb
Kras
Tui